.

.

Friday, saturday and tomorrow sunday

Åhh tror jag dör lite nu... Det är ett halloween house party i St. Paul ikväll och jag jobbbar! Fan vill så gärna diit! Ungarna sover och jag sitter bara i en soffa och inte gör ett skiit!! Jag befinner mig liksom i USA, en lördagskväll och det är halloweenhelgen!!! Och jag sitter och ruttnar i en sofffffa? Alla är där just nu och här sitter jag i min ensamhet i mörkret! Kan inte faaaatta det!! Som tuuur är firar dom ju hela veckan så imorgon då riktiga halloween är så blir det utgång! Men är såå sjukt sugen juuust precis nu!!! Åh ni fattar inte min känsla just nu asså!!
.
Men eftersom jag inte har något bättre för mig en lördagskväll kan jag ju berätta lite vad jag har gjort..
.
känns verkligen jätte kul just nu xD... nää nu får jag sluta depprimera! Kan ju inte göra ngt åt det nu ändå..
.
Kommer inte riktigt ihåg vad jag skrev sist men igår var jag ledig hela dagen så jag passade på att sova uuut,, (vaknade i och försig några gånger av lite barngallskrik men det är jag ju van vid nu, man vaknar i chock men somnar om ganska snabbt igen).. hade ställt klockan på 11:00 för att köra ett spinningpass men blev att jag snoozade till 12:30.. Tror jag behövde det.. Sen gjorde jag en god frukost som jag försökte få så svensk jag bara kunde, det blev kokt ägg med rostad macka med tomat, paprika och philadelphia...Bad till gud om en rostad hönekaka, bregott, hushållsost och riktig gurka med BRAVO tropican juice, men nej det kom inget från himlen :(
.
Sen kände jag att det var dags att ta tag i mig själv och göra något vettit så jag hoppade på cykeln och bikade ner till La fitness. Körde stenhårt på rullbandet och någon trampmaskin och sen blev det cykeln hem. Dem har verkligen allt man kan tänka sig på La fitness, bl.a. en slags rulltrappa som man går på i olika hastigheter hehe ser ganska kul ut :P sen kan man spela tennis, basket, racquetball, och så finns det vattengympa och massa annat! och jag tycker det är så bra för man får göra allt med det kortet som vi har :) måste bara testa på vattengympa någon dag! haha!
.
.
Sen på kvällen gick vi ut och käkade på en restaurang här i St. Louis park men det var typ fullt överallt! Men det sista stället vi gick till var det bara 15 min väntan så vi valde det ;P när vi stod där och väntade (jag hade bara käkat frukost) såg vi en liten unge doppa sina nyfriterade restaurang-pommes frites i en skål med ketschup! Ooom det vattnades i munnen på oss! haha vi var bara tvungna att haa pommes! Så båda bytte ut riset och moset som det egentligen var till pommes :P och guud så gott det var! vet inte hur längesedan det var jag käkade pommes! Sedan tänkte vi festa till det med lite efterrätt så vi delade på en såkallad nygräddad chocolate chip cookie med vanlijglass och kolasås...
.
Tro inte dem kommer in med en cookie stor som en tårta?! haha säger bara tuuur vi delade den! Tanken var att vi skulle gå ut efteråt men vi kunde seriöst inte röra på oss så mätta som vi var haha!! Så det blev att Carolina kom till oss istället (skulle egentligen åkt till henne, förfestat och gått ut) men vi hyrde 2 filmer the hang over (hade glömt bort hur rolig den var!!) och någon mer som jag inte kommer ihåg namnet på :P det kostar seriöst 7kr att hyra en film en dag?! haha löjligt ju!
.
Till filmen blev det fruktsallad och nötter med choklad och jag kan säga att det var inte många bitar vi rörde så mätta som vi var haha!
.
.
.
.
.
Gullig valross :)
.
Carolina sovöver hos Martina och vi bestämde att vi skulle upp och träna imorgon bitti innan frukost! Så nästa morgon (idag) åkte vi ner till La fitness och körde gärnet! hahah! Kan säga att det gick ut tre riktigt svettiga svenskar där ifrån ca en timma senare! ;)
.
Kl. 16 var jag bjuden på kalas till Max (Martinas unge) som fyllde 1! Träffade släkt och vänner, god mat och efterrätter! Testade på pumpkinpie för första gången! Den var riktigt smarrig! Smakade som en blandning av mjuk pepparkaka och morotskaka med frosting :) Martina hade även bakat några riktigt delicious kakor som var väldigt uppskattade också! ;)
.
Plutten var ju bara för söt i sitt vattenkammade hår!!
.
.
Tydligen får ungen som fyller sin egen tårta att sätta fingrarna i! haha såå amerikanst :P (tog bilden från martinnnis)
.
Finns massa bilder jag vill lägga upp men internet är inte min vän idaag! nu ska jag sova med mina öronproppar som jag har fått av Martina,, hoppas bara jag vaknar till min väckarklocka imorgon.. hade tänkt att spinna klockan 09:15 ...
.
Hoppas ni sover så gott där hemma! klockan är 07:25 hos er och här är den 01:23,, oj senare än jag trodde.! good natt puuuussar till er

Music class, Halloween och LA fittnes

Idag har det vart fullt upp som vanligt. Efter att jag och Grayson hade lämnat av Bea på skolan åkte vi vidare till hans music class ;) dem små pluttarna är ju bara för söta när dom sitter där och sjunger med sina rörelser och instrument!  Och ni skulle bara se morsorna! Haha alla sitter med världens största amerikanska leende och är bara såå stolta över sina små änglar,, och musikfröken sjunger så att hela taket lyfter! Det jobbigaste är att dessa låtar sätter sig i skallen så man bara måååste gå och sjunga dom hela dagarna! Grayson vill även att jag ska sätta på cden med dessa låtar som vi har fått så han kan dansa :P och inte nog med det! Vi fick 2... en att ha i bilen också xD

Han trippar alltid på tå när han dansar! hah min lille gulle!!
.
.

.
Efter musikskolan gick vi och handlade och sen blev det svensk ugnspankaka med jordgubbssylt till lunch! Hade glömt bort hur gott det var! Vi har dansat och lekt och sen under hans nap time hann jag skypa med christian och höra lite färskt skvaller från min underbara carro! Såg att hon hade gjort ett sjukt gulligt inlägg om oss 2 på hennes blogg! Blev ju bara för glad!! se det häär!
.
Ni ska veta att jag verkligen uppskattar alla fina brev och kort och allt som ni gett mig! sparar ALLT! Varje gång jag kommer in i mitt rum ser jag hyllan där jag ställt allt och påminns om hur underbara vänner och familj jag har där hemma!
.
Och tack mamma för brevet!! blev jätte glad :D
.



Efter att vi hämtat Bea från skolan åkte vi hem och bytte om till halloweenklädseln! Det var nämligen halloween sysselsättning eller vad man ska kalla det i en mataffär :P Det var så roligt att se alla små ungar som gick omkring i sina dräkter :P Man fick godis och sådana där ballonger som man kan göra olika figurer med och så kunde man baka och dekorera sin egen kaka och få ansiktsmålning och grejer ;)
.
Grayson var ett litet bumble bee :)
.
Och Bea var en liten Ladybug! :)

.

.

.

.

.
Beas egengjorda kaka!

.

.

.
När vi kom hem hade Lorenzo gjort hemmagjord pizza som vi åt till middag och sen åkte jag och Martina och tränade på LA fittnes. Verkligen ett gigant stort gym med massvis av olika klasser, jag gick på Body works plus abs, och det var en hel del styrka! men jag skulle vilja testa något med mer kondition men det kommer jag nog att få göra ;) Hade ju tänkt att testa på Ballys också (ett annat gym) men det fanns typ inga klasser alls! och det är det jag vill gå på och idag var det ett erbjudanade på LA fittnes så jag passade på :) Tyckte att det var ett riktigt bra gym så jag skrev in mig där :D Så nu ska det tränas flitit här bort i fettolandet! ;)
.
Nu ser jag att klockan visst har tickat i väg, 02:08 redan! :O men jag är leeeedig imorgon! Kan det bli bättre än att vara ledig en fredag? ;D ska verkligen soova ut! ska bli såå otroligt skönt!
.
Och som ett litet avslut så ni har nått att nynna på idag ;) :
Pusss på er!

Lekland på högnivå! ;)


HAHAH vad tycker ni om mitt mästerverk? ;) upptäckte precis massa nya program med alla möjliga funktioner på min dator haha jag har riktigt kul + att det tar typ 1 sekund att göra det! ;)
.
Som ni kanske märkte på min snajsiga rubrik så har jag och Grayson vart på ett lekland idag. Det var riktigt stort med hur mycket saker som helst! Hoppborgar, bassäng, en djungel med rutschkanor, klätterväggar ihåliga träd som man kunde klättra i och aa det fanns att göra om man säger så :P
.
Ikväll ska jag och Martina träna på ett gym som heter Bally, vi ska prova på lite olika och se vilket vi tycker är bäst och sen ska vi köra så det ryker nu i vinter! ;)
.
Kan ju meddela att kladdkakan som jag var så förväntansfull över i går kväll blev ett SKÄMT! haha så jävla rå kass kladdkaka har jag nog aldrig gjort! - VERY DRY ..  Barnen gillade den i allafall, dem åt den till frukost...som alla amerikanska ungar gör ?! :S haha
.
Här kommer lite sköna låtar som jag lyssnar på en hel del!
.

.
Rihanna ft. Drake - What's my name
Chris Brown ft. Tyga & Kevin McCall - Deuces
Hot Toddy ft. Jay-Z & Ester Dean
Starstrukk (official Remix)
Pink - Raise your glass ( Liam Keegan Remix)
Bruno Mars - Just the way you are
Chris Brown - Without you

Nu måste jag gå och väcka Grayson som har sin lilla nap. pusss på er där hemma saknar er !

Bruno Mars - Just The Way You Are [Official Video


Yoga, chicken salad och kladdkaka!

Igår efter jobbet testade jag och Martina på Yoga! Det var riktigt skönt men lite segt tycker jag nog, jag är nog mer för att jogga och hoppa runt och sånt :P Idag har det spöregnat hela dagen så vi har vart inne och lekt, handlat mat, lagat lunch och sedan även middag. Till lunch blev det Ravioli med pastasås och till middag blir det chicken and rice salad. Ett ganska konstigt recept faktiskt men det blev väldigt god smak :) Skriver receptet som andra au pairer kanske kan få till lite nytta, vet hur svårt det kan vara att komma på vad man ska käka:

1 pkg. boneless chicken
10 oz. jars marinated artichocke hearts
4 c. cooked rice
6 stalks celery, chopped and diced
6 green onions, diced
1 c. mayonnaise
1. Tbsp. curry
Parsley
Dash of salt
Dash of pepper
Cook chicken chop into cubes and cool. Finely chop celery and onions. Cut up artichokes in small pieces, saving liquid. mix 1 cup mayonaise with artichoke liquid. add curry . Mix with chicken and rice. add parsley, salt, pepper. parsley abunch all chopped up
Och för er som inte orkar läsa allt var det i princip bara att koka ris och hälla i grönsakerna och kycklingen väldigt lätt att göra + att det är väldigt gott och nyttigt ;) Inget jag skulle komma på hemma i sverige att göra.. Liksom gå och köpa kronärtskocka grönlök och selleri! haha :P
Sen rör man bara ihop allt ;)
Förövrigt har Grayson för första gången lärt sig att städa upp efter sig och även sagt eye !! :D haha jag har gjort allt jag kan för att lära honom att städa, tagit i sakerna med hans händer och lagt sakerna på rätt plats samtidigt som jag sagt clean up! Och i dag sa jag clean up medan jag stod och lagade lunch och JAPP han gick och städade upp alla sina leksaker! haha så framöver kommer det vara G som städar! ;)
Måste ju berätta att jag just precis nu har satt in min första kladdkaka i ugnen! ska blir spännande att smaka den med amerikanska ingredienser dem har ju tex. vaniljextrakt eller vad det nu är för ngt ist för vaniljsocker :P
Det är även storm ute just nu! det blåser så mycket att lamporna blinkar här inne! och så är det helt kolsvart ute eftersom dem inte har gatlampor här i villaområdena eftersom man tydligen äger tomten hela vägen ner till huset och då får man köpa sin egen gatlampa om man vill ha ngn :P NÅGON SOM KAN VISA MIG HUR MAN FÅR STYCKEINDELNING PÅ EN MAC HÄR PÅ BLOGGEN!? :S
hoppas ni har haft en bra dag där hemma!! puusar på er!

Helg!! :D

I fredags kväll cyklade jag och Martinis i uptown och käkade :) Jag beställde kyckling, ris och currysås! Har vart så sjukt sugen på det nu det senaste så jag blev jätte glad att dom hade det! Men det visade sig att det var röd curry haha! såå min tunga var lite avdomnad ett tag där haha.. Men kan säga att efterrätten vägde upp det! Jag och Martina delade och det var seriöst det godaste jag någonsin har smakat! Det slår till och med kladdkaka!!!!! helt otroligt! Det var en slags friterad äggrulle(?!) med cookiedough i. Haha vet det låter konstigt men jag kom seriöst till himlen när jag tog första tuggan! Till det var det vaniljglass med varma hallon! Såå otroligt gott! Sen cyklade vi vidare och hyrde en film för 7 ynka kronor(!) - Valentine´s day, riktigt bra film med massa bra kändisar :)

Den oslagbara efterrätten!!!!


Lördag åkte jag, Martina och Carolina till University of minnesota för att se Barack Obama! Har aldrig sett en så lång kö förut! och vi stod i princip sist... hehe. Dem hade sådana där säkerhetskontroller som man har på flygplatser :P när vi väl kom fram så blev vi så snopna att vi inte behövde gå igenom säkerhetskontrollen som alla andra, tänkte att det var väl för att vi såg så snälla och förväntansfulla ut :) men NEJ DET VAR FÖR ATT DET VAR FULLT I LOKALEN DÄR BARACK OBAMA VAR.....så oss ledde dom så fint in till en liten gympasal brevid!?!?!? och där fick vi sitta och titta på en storbild på honom??!?!?! haaalllåååå? här har vi stått i en kö som man inte ens såg början på och så kommer vi en i en liten gympasal med en storbildstv?? hahah så jävla värdelöst! men men jag har i allafall varit i rummet bredvid usas president det är ju alltid nått! haha ;)
I vilket fall hade vi det väldigt trevligt i kön där vi träffade ett gäng gubbar som hade sitt ursprung från Sverige ;) dom var väl sådär ca 60+ och var riktigt trevliga! Dom hette Petterson och Olsson i efternamn och visade oss hur duktiga dom var på svenska! hej, hej då, tack, morbror, morfar, mormor var typ det dom kunde säga :P det är väldigt många som känner igen svenska här i Minnesota och tycker det är väldigt kul att berätta om någon släkting som bodde i sverige för typ 100 år sedan :P Tex. När vi cyklade hem från uptown så sa jag ngt till martina i farten när vi cyklade förbi ett gäng tjejer och då frågar en av tjejerna om vi kom från sverige och jag säger snabbt yes och cyklar vidare och då ropar hon Oh my brother lives in Swedeeen!! haah jahaa? haha jaa amerikanare är väldigt pratglada :P
Mitt i kön träffade vi även en kille som hette Jim som kommer här ifrån som Carolina kände. Det visade sig att han skulle ha birthday party hos sig ikväll för det var en kille som fyllde 21 så han frågade om vi ville komma dit och vi hade ju planerat att gå ut så det passade ju bra :) Så efter att vi käkat tacos på Baja Söl så tog vi bussen in till University ave där han och några andra studenter delade ett hus. Det var gott om American neards på den festen kan jag säga haha!! Ganska så störda var dom :P klättrade ut igenom fönstret ut på taket och hade sig och dansade som aldrig förr till håkan hellström - kom igen Lena.. självklart lyssnade vi även på My name is Inga låten och Busshunter också (alla kunde boten Anna utantill) Och efter en lyckad kväll tog vi taxin hem till St. Louis park.. :)
Inte riktigt min grej med sådana här posebilder men Mr C ville ha lite fler bilder på mig såå here it comes ;)
Märra och Jaa
Men går ju inte å vara för seriös förlänge...påminner jag inte lite om han i ice age häär ? haha

Hahahah jag skiter ner mig medan Martina är allmänt cp haha
My name is Inga
Jim och Martina
Jaa tyvärr det blev inte särskilt många lyckade bilder från kvällen men många störda videos haha
Idag söndag åkte jag, Pia och Martina till South Dale mall som är ett köpcentrum som ligger typ 10 min här ifrån :) Vi åkte dit för att käka lunch på Cheesecake factory första gången för mig! :D det var jätte fräscht där inne och super god maat! jag åt lövbiff, rostade grönsaker och hemmagjort mos med brunsås :D och tiiiill efterrätt blev det självklart cheesecake :D det var också något av det godaste jag någonsin smakat! men guuud så stora dom var! orkade ju bara äta en fjärdedel av hela biten! men tur var väl det haha! Fick öven köpt våra halloween kläder ;) (och NEJ jag ska inte vara kyckling, kunde bara inte låta bli att prova den;) ) och en blus/linne :) och nu på kvällen har vi vart hemma hos Martina och nördat med datorerna framför Desperate housewives :)
Jag och Pia
Min MAFFIGA cheesecake! (lite annat än våra platta svenska haha)
Jaa dem är minsann inget å leka med!!  ;P
Sorry om det blir sjukt långa inlägg men passar på att skriva allt på en gång när jag väl sitter vid datorn :) bilderna är i rutten kvalite, har haft min lilla kamera :P FATTAR INTE HEKKER VRF DET INTE GÅR MED STYCKEINDELING?! :S
Nu ska jag snart kila hem och sova för i morgon börjar en ny vecka! Hoppas ni har det bra där hemma och att ni inte blir allt för nersnöade ;) puuus på er

Äntligen helg!

Just nu är det nap time för Bea och Grayson så jag passar på att sitta lite vid datorn :) Bea har ingen skola den här veckan så det är drf hon också är här :) Måste ju berätta en stor händelse som hände i dag vid matbordet när vi käkade lunch! Grayson har i dag lärt sig att jag heter Julia!! :D:D:D haha :P Jag har försökt lära honom det sedan jag anlände till det här huset och idaaag, just idaag pekade han på mig när jag sa julia :D Det är typ bara kroppsdelar, mamma, pappa, Bea, tak golv och sånt som han pekar på när man säger det men nu minnsan kan han även JULIA :D Jag och Bea blev helt chockade och överlyckliga och likaså Grayson! Grayson började gapskratta och Bea ställde sig på stolen och jublade med händerna i vädret! haha

Det tog ett tag innan jag kom på att jag skulle hämta kameran i detta stora ögonblick, så på filmen har vi redan frågat han ca 20 gånger :P Drf han inte tycker det är så kul längre:P

Hittade även en film från när Bea "läser" Pippi för mig och G ;)
Ikväll var planera att gå ut men Martina mådde visst inte så bra så det lutar nog åt att vi går ut och käkar på något mysigt ställe ist :) Och imorgon kära läsare ska vi åka och se OBAMA :D:D  och sedan på kvällen går vi nog ut ist för idag :) så det blir min fösta utgång här i USA :D hoppppas jag hinner köpa ett par nya skor tills dess!! Glömde mina favoritklackar hemma i sverige! Men det finns ju ganska gott om skor här hehe bara jag hinner köpa ett par!
puuss på er där hemma och hoppas ni har haft en bra fredag!

Macbook Pro :D

ÄÄntligen!!! Idag har jag och Lorenzo vart och köpt en ny dator till mig!!! och gud vad jag älskar den! den är så sjukt snabb! Skrattar nästan när jag tänker på hur min förra var! :P men guud så jäkla råå kass jag är på den! haha fattar ju inte ett skit hur man ska göra?!?! INGET är ju det samma som på alla vanliga datorer?!? Önskar så att christian och carro hade vart här så dom hade kunnat visa mig! det gör det ju inte bättre heller att det är ett amerikanskt tagentbord! men som tur är var det en kille i affären som visade hur man kunde ändra till svenskt... MEN det betyder att där vi har åäö på våra svenska datorer sitter det andra knappar så just nu sitter jag och övar in vart å ä ö sitter så får jag låtsas att jag ser dom på tagentbordet :) haha jag vet sjukt dåligt förklarat men jag är trött och tror inte någon bryr sig för den delen heller :P
Det blir tyvärr ingen bild för som sagt har jag inte riktigt kommit så långt i mina kunskaper på mac-fronten än men imorgon ska jag sätta mig och kolla igenom allt och öva på att skriva! haha ;)
Innan jag drar måste jag ju berätta att jag har bjudit på svenska pannkakor med jordgubbssylt igår och idag blev det svenska köttbullar med potatis, brunsås och mammas hemmagjorda vinbärsgele! Det var uppskattat! dom pratade om swedish meetballs under hela middagen, det var såå kul att få smaka på riktiga svenska köttbullar som var gjorda av en riktig svensk? haha så goa är dom :P och jag kan säga att det kändes som att jag kom till sverige när jag tog min första tugga! guud vad man saknar vår underbara maat där hemma! önskar dom hade maxi, ica och willys och alla våra underbara mataffärer i usa!! Det första man gör när man går in i en mataffär här i usa är att gå vilse.. när man väl hittat hyllan tror man att man kommit till månen eller något,, man känner inte igen en ENDA produkt.. vet inte hur länge jag letade efter creme fresch var tvungen att fråga..lite pinsamt för dom tror väl att man är lite smått efter när man inte hittar sådana självklara saker!? I sverige hade jag hittat den på en sekund! sådeeså! jeje vet inte riktigt vad jag snackar om just nu upptäckte även att det inte går att få styckeindelning?! knasigt tror det är bäst att jag går och lägger mig nu.. fortsätt sov så gott där hemma! så hoppas jag att jag får prata med några av er på skyype imorgon! puus

LAUREN CONRAD!!!

JAPP! Henne har jag precis träffat :D Idag var hon nämligen på Mall of Amerika (MOA) och signerade sina 2 senaste böcker :D Jag har tänkt att köpa hennes allra (heter det så?!) senaste bok Style sedan jag kom hit men har inte blivit av men idag köpte jag den + att jag fick den signerad! :D = GLÄDJE för Julia!!!! Jag sa att jag kom från Sverige och att jag hade kollat mycket på henne på tv där :D Hon blev jätte glad och det verkade som att hon inte ens visste att det gick på tv i Sverige!! haha och så frågade hon om det var dubbat!!! haha :P Så nu kommer jag sitta fastklistrad i den boken ett tag framöver började läsa den redan i kön ;) Efter att jag och Martina fått våra böcker signerade mötte vi en kille som heter Max (också från sverige). Vi gick och käkade och sen var klockan helt plötsligt 22:00 och affärerna stängde :P Så det blev ingen shopping förutom en bok?!! Men som sagt,, det var inte sista gången jag åkte dit ;)

Jag är även väldigt stolt att jag klarade av att köra dit :D och även hitta vart vi hade parkerat för det kan jag säga mamma är annat än torpparkeringen! haha här heter parkeringarna olika saker, vi parkerade på Hawaii så det var lätt att komma ihåg ;)

Igår var jag ledig på dagen så jag passade på att ta en jogging/powerwalk. Det var sån sjuk motvind + att jag hade träningsvärk så det blev ett mellanting :P Sedan jobbade jag på kvällen från 18-23 och i förrgår hade vi gäster här som åt middag och senare blev det myskväll med martina framför filmen American Wedding :) Nu i veckan kommer jag antagligen att köpa min nya dator :D väntar bara på att vi ska få ihop en dag då både jag och lorenzo (pappan till ungarna) är lediga :)

Och till helgen mina kära läsare händer det grejer! Men det ska jag inte avslöja än ;)



Här kommer hon tillbaka från en liten tvintervju :P










Här har vi Martina framför BAJA SÖL där vi käkade :P


Spelade även in en film men har den på andra kameran, kanske lägger upp den imorgon :)

Hos er är nu klockan 07:22 och ni ska snart upp och hoppa och en ny dag väntar! och här är klockan 00:30 och jag ska gå och lägga mig.. kan fortfarande inte fatta att det är sådan tidsskillnad! puss på er där hemma hoppas ni har det bra saknar er <3


Mystic lake casino

I torsdags gav jag mig iväg och joggade runt sjön efter jobbet! det var verkligen en sjukt bra runda! Den är 8 km lång och så är det 1 km till mitt hus så samanlagt sprang jag 9 km! kändes skit skönt! :)  Det var helt smockat med folk som motionerade på alla möjliga sätt! Mötte säkert över 200 pers! vissa cyklade andra åkte rolling blades, skateboard, gick med stavar och tygnder och så sprang man förbi folk som fiskade och så fanns det massa lekplatser och en strand med segelbåtar, några som surfade, och så var det en liten strand där folk satt och hade picknick! det måste jag göra någon dag! Så det var verkligen mycket att titta på så man tänkte inte ens på att det var jobbigt, man blir verkligen peppad när man ser alla :D 

Sedan på kvällen träffade jag Wendy, Penny och Pia och käkade glass på det där glasscafét jag har nämt någon gång såå sjukt go glass! Och ytterligare senare åkte vi vidare till ett casino där vi mötte upp en kille som heter Billy. Det var skit fräckt där! Jätte stort med hur mycket spelgrejer som helst och folk! Vi spelade bingo haha! Även där inne var det sjukt mycket folk och det kändes typ som man satt med i tv och så hade dom tävlingar med "bäst utklädnad" det var typ nyonljus där inne så hade vissa typ julgransbelysning och konstiga dräckter på sig :P Det var en jätte söt gammal gubbe med vitt hår såg ut att vara över 100 år och han hade verkligen ansträngt sig och sytt på olika nyonfärger på sin vita kavaj och lampor som lyste i olika färger! haha såå gulligt! kom väl hem ca 02:30 och idag skulle jag upp kl 8 (?!) för att åka och kolla på dator med Lorenzo, han skulle nämligen på vinprovning klockan 10 :P Jag har hittat några som verkar jätte bra! och nu tror jag att jag har bestämt mig så imorgon köper jag den nog :D:DD

Just nu har jag precis skypat med mamma och Jessica! vi pratade alla tre :) känns så konstigt att jessica sitter i gbg mamma i uddevalla och jag i minneapolis och samtidigt kännas som att man är med varandra!? det är verkligen knepigt det här med skype! haha mamma gick omkring med datorn och upp på mitt rum! Det kändes verkligen som jag var i mitt rum och gick omkring!!! det var precccis som när jag åkte! åhh älskar min säng! ville bara hoppa i den och kasta mig i mitt duntäcke! haha :P kan säga att den här sängen är lite mindre plus att jag inte längre bor själv här! Även massa spindlar!! Precis när jag hade gått och lagt mig och det bara var mobilen som lyste såg jag plötsligt en stor svart skugga röra sig genom rummet! det var den fetaste spindeln jag någonsin sett! Jag hoppade upp ur sängen och i panik fick jag tag i den förra au pairens hårborste(?!) och mosade den riktigt hårt!!!! vill bara utrota de där vidriga små eller rättare sagt, stora sakerna!! 

Mystic lake casino!










Dagens låt!




Nä nu måste jag byta om för nu blir det en till joggingrunda runt sjön! Är riktigt TAGGAD!!!! Nu ska det brännas feeettt!! ;) haha

14 oktober 2010

Det får bli ett kort inlägg idag för jag är för seg för att orka skriva :P Har vart fullt upp som vanligt hela dagen med att hämta och lämna från skolan, måltider, städa upp alla miljoner leksaker som dras ut varje dag, parkbesök, promenader, tvätt och leeeeek.. Det tar på krafterna! Idag när Grayson hade sin nap time (13-15, er tid 20- 22 det är då jag brukar kunna skypa) så tänkte jag att jag kunde ligga där och vila tills han hade somnat men jag verkligen stensomnade! väldigt synd faktiskt för jag skulle ha skypat med christian då :(...

Men nu är klockan 20:30 och nu sover ungarna så nu ska jag äntligen ta lite tid för mig själv och kolla igenom lite Gossip och Dh avsnitt! :) Det enda jag har sett är ett enda DH avsnitt sedan jag kom! har haft så mycket annat så har inte hunnit! Det var verkligen tuur att jag vilade upp mig så mkt som jag verkligen gjorde innan jag åkte hit till usa! Jag slutade jobba ca 1,5 månad innan jag åkte och verkligen bara slappade och möös!!


Framsteg ! :D

Idag åkte den italienska farmorn hem till italien.. lite sorgligt måste jag säga... Hon har varit här i en vecka och även om det enda sättet vi har kommuniserat på har varit genom teckenspråk så kommer det kännas tomt.. (hon kunde nämligen ingen engelska.) Ibland pratade hon i och för sig italienska med mig och jag svenska med henne men vi funkade bra ihop jag och nonna som hon kallades, eller kanske även hette? vet inte? kanske betyder farmor på italienska? anyway detta betyder att det var min FÖRSTA "riktiga" arbetsdag,( för innan nonna kom har jag ju gått bredvid Glynne (mamman) ) och det är nonna som har stått för maten :)

Meen idag var det jaag som lagade maten!... Först blev det frukost, sen fruktsallad som "snacks", sen lunch, direkt efter lunchen var det nap time för G då började jag med middagen som jag skulle göra för heela familjen... he he.. Kan säga att det var min första gång att laga middag till en hel familj, har väl hänt att jag gjort tacos någon gång hemma till mamma och pappa men detta var ett stort steg för mig... mamman gav mig en kokbok med ett amerikanskt recept som självaste mammans mamma hade skrivit! hehe kände pressen :P det jobbigaste är att dom har cups här och inte dl, cl och sånt men som tuur var lyckades jag! haha tur det :P

Jag är inte alls van vid att ha bestämda tider att äta på och att det verkligen är alla mål om dagen också! Jag blev helt chockad att vi skulle äta så många gånger per dag! men det är väldigt bra för då håller man sig mätt och blir inte småsugen ! :) 

Om någon undrar så bestod middagen av kycklingfileér som man hällde en stuvning på som man blandar med vin, sedan ostskivor och ett slags ströbröd fast det var mycket tjockare typ som rostat bröd.. till detta var det ris och grönsaker...haha låter verkligen skit konstigt men det var faktiskt gott :)

Det är ytterligare en STOR sak jag har gjort idag!! Jag har kört själv för första gången! :D eller egentligen var det första gången i går kväll.. Dom frågade nämligen om jag ville ut och köra lite i går så jag tänkte att det kanske skulle va bra att köra till Beas skola en gång innan jag tar med henne (vilket jag skulle göra nästa morgon) Så jag hoppade in i bilen och körde iväg! Det gick gaalant! :D Så jag satte på min cd ( "för jag är nöjd" kallas låten som jag lyssnade på) och körde vidare.. meeen he he på något konstigt sätt såg allt mtk anoorlunda ut när det var mörkt ute så helt plötsligt kommer jag in på highway 100 he he.. fick lite smått panik när jag såg down town framför mig (alla höga byggnader och sånt) men jag rotade fram GPSen och hittade en knapp - home som jag tryckte väldigt snabbt på och på något väldigt konstigt sätt kom jag tillslut hem hah!!

Idag när jag körde Bea till skolan gick det som tur mycket bättre! då var det ju ljust ute ;) hehe..
Hann till och med ta kort i ett röljus, fast det är ju i och försig inte så svårt för här kan man seriöst stå i ca 5 min och vänta på grönt!



På dagen tog jag och Grayson en promenad till sjön! det var så mysigt! skit mycket folk som joggade och gick på promenad där och alla hälsar och är så trevliga:) det är verkligen en peerfekt joggingrunda runt sjön så det ska jag verkligen göra!





Han var så söt ställde sig bara och pussade trädet!!




Har jätte många fina bilder men det blir väl kanske lite tjötigt :P Nu på kvällen var jag mad martina på starbucks, tog med oss våra datorer och satt och nörda :P  det är så sjukt mysigt att sitta där, med en liten brasa och jätte goa fotöljer! Tog även lite kort ......





Och jaa kära läsare det är så här man blir efter 17 dagar i USA när man går till Starbucks för ofta...


Kan säga att så mycket som vi skratta brände vi nog bort lite fett! haha

skrattade så mycket att min chailatte skvätte ut på ett ganska osmart ställe! :P  



jee jee nu måste jag verkligen hoppa i säng klockan är nu 01:30 och en ny dag börjar imorgon 06:50 för min del.. och hos er där hemma är klockan redan 08:30. Önskar er alla på andra sidan jorden en bra dag :D pussss


Mall of America - USAs största shoppingcenter!

Idag har jag och Penny vart på Mall of america! som rubriken säger så är det usas största shoppingcenter och det ligger ca 20 min här i från!!!! Jag kan bara säga att det var STORT! Det ruttna var att jag inte hade så mkt pengar med mig! jag har fått mitt amerikanska kort nu men har inte aktiverat det än så jag måste till banken först! Så jag hade mitt svenska med mig men hade ingen aning om hur mkt det var kvar på det för det har jag ju haft hela sommaren :P men en halsduk och en frozen yoghurt visste jag att jag att det fanns pengar till ;) MEN JAG LÄR KOMMA DIT IGEN! :D



Frozen Yoghurt



Nämde jag att det fanns en slags nöjespark inne i Mallet ? Även minigolf, teater och mycket mer! haha! Lite annorlunda än Torp köpcentrum i uddevalla ;) haha






10/10 2010 - Jason Derulo at first avenue !

Igår var jag, Penny och Martina i Down town och kollade på Jason Derulo :D det var verkligen gryymt! sket mkt folk! Det var tre förband och i sommar har jag lyssnat sjukt mycket på en låt : auburn la la la ft. iyaz och tror ni jag blev chockad när hon kommer upp på senen och är ett av förbanden! hade inte ens den blekaste aning om var hon kom från eller någonting hah! Och helt plötsligt står hon där och sjunger min favoritlåååt! :D:D:D snacka om en bra start ;)

Jason var verkligen grym! Han dansade sjukt bra också! MEN BÅDE MIN OCH MARTINAS KAMEROR DOOG! haha såå jäkla typiskt! precis samma sak hände på Beyonce konserten för mig! Det var verkligen precis innan han kastade av sig tröjan som kamrorna bara valde att döö.. haha men ni får nöja er med några få kort och några kassa filmer från mobilen ;)













 

St. Thomas vs. Augsburg - American football

Imorse var jag uppe 09:00 och joggade med Darin i hörlurarna ;) strålande sol som vanligt :D Kan inte fatta att man kan jogga så tidigt på morgonen med bara shorts och linne i oktober! Sen skulle Penny (en annan au pair) hämta upp mig så skulle vi åka till football matchen  tsm men på morgonen ringde hon och sa att hennes kompis(?!) kommer och hämtar mig ist och så åker vi och hämtar Penny på vägen :P haha. Väl där träffade vi ett gäng andra au pairer. Vi var nog de enda på hela stället som inte hade något på oss som visade vilket lag vi höll på! Och  naturligtvis höll vi på St. Thomas! (vilket jag fick reda på när vi kom dit) men snacka om att dom går in för det! Det var precis som på film haha!















Det är även Beas birthday idag :) Så nu på kvällen har det vart lite gäster här och käkat middag och en jättegod och jätteamerikansk tårta haha!!



Titta så fint hon matchar tröjan med tårtan! gulle!



Förövrigt har dom världens godaste glass på ett glasscafé som ligger några min här ifrån! ;)




Blogg listad på Bloggtoppen.se

8 oktober 2010

Asså det har vart helt sjukt varmt här de senaste dagarna! ca 27 grader!!! känn på den! ;) Men min hjärna blir lite smått kocko av det för den är fortfarande i sveriges höst! Löven är sjuukt färgglada och börjar falla av träden här och då säger min hjärna att det är kallt ute men när man kommer ut skulle man lika gärna kunna gå i shorts! älskar vädret häär! Det är verkligen alltid soligt och samtidigt har dom alla årstider och jag älskar verkligen alla årstider! Njuter verkligen varje årstid! oj vad överpossitiv jag precis blev då :P

Igår var jag och Martina ute och åt. Jag käkade cesarsallad som var sanslöstgod! Det fula är att när man beställer maten här så ska man säga sitt namn och sen när maten är klar så ropar dom upp i en högtalare "Julia your dinner is ready" :P kanske är så i Sverige också men inte i lilla uddevalla i allafall :P Vi var även i Target lika länge som vi alltid är! såå skönt att Martina också kan vara i en och samma affär i typ en timma :P Jag passade även på att framkalla massa bilder där, det var verkligen skit smidigt! Klickade in lite saker på en dator där och förde över bilderna från ett usb-minne sen när vi var klara i affären var bilderna klara! :D åhh ska bli så kul att börja scrapbooka!! Idag visade Glynne (mamman till ungarna) hennes skeeeet feta scrapbook sen hon gick i skolan! Jag blev som ett litet barn och började nästan hoppa av entusiasm haha! Ska bli så kul :D

Senare på kvällen blev vi sugna att gå på bio igen :P Kan verkligen inte få nog av det! Så vi tog cyklarna dit och kollade på Easy a. Bion här är jätte stor men det är liksom aldrig folk där?! känns som att det bara är jag och Martina som går på bio här? Det var 2 pers som satt där när vi kom in och sen när vi tittade så upptäckte vi att dom hade dratt! haha! Jag och martina käkade jordgubbar, blåbär, nötter och coockis :D vad nu det är för blandning och dessutom på en bio(?!) haha tur vi var ensamma så ingen såg oss :P man vet aldrig vad man blir sugen på när man är inne i Target ;)

Idag fredag har jag jobbat från 8:30-13:30 och sedan började jag jobba igen 18:30-20:30 föräldrarna skulle nämligen ut och käka. Skulle egentligen följa med Martina på en avskedsmiddag på cheesecake factory med några andra au pairer direkt efter jobbet men det fick bli jobb för min del ist. :( men känns som jag vill ställa upp för familjen när dom är så snälla mot mig :) man tar och man ger ;) ...

Imorgon är det Bea's BIRTHDAY :) men dem har redan haft ett stort kalas för henne innan jag kom så imorgon blir det nog bara lite tårta :)

För min del är det day off imorgon :) jag ska kolla på football med massa andra au pairer :D En tysk tjej som jag förövrigt bara har pratat med 2 ggr i telefon med (?!) ska hämta upp mig och så ska vi åka dit tsm :P tycker det är så gulligt att alla är så öppna och intresserade av att träffa nya människor här! :)

Här kommer lite bilder från dagen :)












Fides, spes, caritas, maior autem horum est caritas ... (L) puss

Up town, Toddler time och music class ;)

Igår jobbade jag från 08:30-13:30 som jag har gjort hela veckan. Jag och Grayson var på Toddler time, det är en stor lokal med hoppborgar, Leksaksbilar som man kan sitta i och massvis med leksaker ( för endast 2 dollar! alltså mindre än 14 kr!) När vi kom dit var jag och Grayson dom enda som var där :P + "ledarna" då :P men sen efterhand kom det fler som tur var :P haha

På kvällen var jag med fyra tjejer som bor här i närheten, vi åkte in till uptown (uptown är massa restauranger och lite barer och sånt) Det var jätte trevligt! :D Kul att man redan har lärt känna några :)

Idag var jag med Grayson på hans music class som började idag! haha såå gulligt! Det ligger verkligen skit nära här tar typ 1 min att gå :P Dom spelade instrument och sjöng sånger med olika rörelser :P Vi fick både Cd med alla låtar, en dvd för rörelserna och en sångbok! haha så nu ska jag och Grayson öva så det bara ryker! vi kommer vara bääst! ;)

Förut var jag ledig en timma för farmorn ville ta med Grayson till affären då passade jag på att skypa med Linn, Kajsa och Carro :D eftersom jag visste att nii var vakna då där hemma :D

Nu tänkte jag gå till Target och framkalla lite bilder och köpa lite saker :) ikväll ska jag träffa Martina :) hoppas ni har det braa där hemma!

Föresten så måste ni säga till vad ni vill läsa om! vet ju inte vad ni tycker är kuul att veta?!?!!? :D Mer bilder? mindre bilder?  mer detaljerat? mindre dateljerat?  jag har ju i och försig lovat Linn (ibrevet som jag fick) att även skriva de ointressanta sakerna hehe :P men sääg till vad ni vill läsa så fixar jag det ;) puss på er!


GRATTIS SOFIA :D


Ytterligare en dag i St. Louis Park!

(Jag har även klistrat in en fortsättning på inlägget "en lång väntan" om någon inte fattar ;) )

Idag har det vart en hyffsat lugn dag, men lugn kan man verkligen inte kalla det om man jämför med en dag hemma i sverige för mig! I sverige kunde jag sova så länge att jag knappt hann se dagsljuset haha! men det hinner jag verkligen göra här! Är uppe ca 07:30 varje dag!

Imorse var jag, Grayson, Max och Martina på en lekplats i uptown och lekte! Vi gick först och kollade runt bland affärerna och alla restauranger och mysiga cafén som ligger här finns verkligen massor!! och det tar bara några minuter att gå hit från våra hus :D Jag och Martina var jätte taggade att gå till lekplatsen men när vi väl kom fram hade båda ungarna somnat :P men vi väckte dom och satte dom på en varsin gunga och sen var det lek på gång! Jag blir nästan själv som ett litet barn när jag kommer till en Amerikansk lekplats!!! dom är så stora med så mycket olika roliga saker hahaha!

Jag har även skypat med massa goingar idag! satt i ca 4 timmar (!?) och ändå hann jag inte prata med alla så mycket som jag hade velat!! Hade nämligen bestämt att gå ut och äta med Martina :) Det var verkligen ett jätte mysigt ställe vi åt på! Jag käkade något konstigt kött med potatismos(!?) och svaaampstuvning/sås! guud vad gott det är med svampstuvning! (tänker förövrigt på linn när jag äter svamp om någon undrar, fråga henne vrf ;) ) dom äter ju typ aldrig sås här! Och jag som är en såslover! Såsen gör ju verkligen smaken! Aja nog med sås-snacket hehe :P Senare tänkte vi gå på bio och se en film som heter Easy a, men innan gick vi till Target som är en sjuukt stor affär där det verkligen finns ALLT! Bl.a COOKIES<3 Så vi köpte ett stort paket med cookies att dela på och sprang mot bion som förövrigt hade börjat. Tyvärr sprang vi inte tillräckligt snabbt så det var alldeles för sent för att få komma in och se den filmen! Men då kollade vi på the social network ist (där vi bara var 5 min sena) den var faktiskt riktigt bra! åhh gud vad sugen jag blev på julmust nu!!! vet inte riktigt vart det kom i från meeen guud så gott det hade vart med en pepparkaka till det!! åhh vad jag längtar till jul helt plötsligt! nää nu måste jag nog gå och lägga mig! Nya utmaningar väntar imorgon! :P pusss på er








Dom här hittade jag även inne på Target, sa jag inte att dom hade ALLT? haha :P
(mamma: jag vet att jag stavar fel på "dom")



Kan även meddela att bion här var inte riktigt som "SAGA-bion" hemma i ua, den här var BIG




De första dagarna här i St. Louis Park!

Jag har haft lite problem med mina tekniska prylar sen jag kom hit :P när jag väl fixat en kontakt till datorn så funkar inte internet i mitt rum och nu funkar det knappt någonstans i huset. Så när internet inte har fungerat så har jag skrivit på word ist så jag klistar in allt på samma gång nu :) så alla fattar ;)

Igår söndag 3/10 var jag egentligen ledig men Bea frågade så gulligt om jag ville följa med till hennes simskola och självklart kunde jag inte säga nej när hon frågade så gulligt! så 07:30 var jag uppe och åkte sedan till simhallen! Det var jätte mysigt. Bea dök för fullt och Grayson var också så söt :) Har också övningskört några gånger nu kan säga ett det inte är ett dugg som i sverige!

För det första så kör dom inte i km/h, sen finns det inte en kotte som kör manuell bil och det är det enda jag har kört, bilen är dessutom stor som ett hus, det är inte en enda skylt förutom stopskylten som är likadan som är samma som i Sverige, högerregeln använder dom lite som dom känner för, man får köra mot röttljus i högersvängar fast bara på vissa ställen och är det väldigt trafikerat på motorvägen så är det trafikljus innan man får köra in på motorvägen. Dom har inte heller sträckade linjer utan heldragna typ över allt och dom får man tydligen köra över vilket känns helkonstigt för mig :S men det är väl bara att öva!



Jag har även träffat den svenska aupairen som bor ett hus här i från. hon tar hand om en kille som är ett år yngre än Grayson :) tycker det är så kul att ha en svensk tjej som bor så nära! Det kommer nog bli en hel del playdates framöver kan jag tänka mig ;)

Idag söndag: Har vi varit utanför stan på en slags a jag vet faktiskt inte vad man ska kalla det var jätte stora lekplatserm, man kunde åka häst och vagn, traktor, plocka äpplen, leka bland massa sketstora pumpor (dom har föresten redan börjat pynta sina hus med massa läskiga halloween grejer blev seriöst nästan rädd när jag gick förbi ett hus i dag) man kunde hoppa i hö , mata djur och aa det fanns massa saker att göra!

Jag har även övningskört i dag också, jag körde på trefiligväg idag :) hon frågade även om jag ville köra lite själv men jag tror nog jag måste öva liiiiite mer innan jag ger mig ut på egenhand har ju typ bara kört 4ggr. Vi har även gjort massa andra saker men orkar inte rabbla upp allt :P

Imorgon är det första gången som jag är själv med grayson :) vi ska ta en cykeltur till en barnbokhandel där dom har en story time för barnen :) vi får väl se om jag hittar, ska gå upp tidigt imorgon så jag kan cykla och försöka hitta vägen innan jag tar med mig Grayson, känns som att det kan behövas när man har sett gatorna här! Pappans mamma från Italien är nämligen här så hon kunde se efter honom då :)

Hoppas allt är bra med er där hemma saknar er! pusssar

Här är barnen som jag tar hand om :) är sjuukt glad att jag fick just dessa barn, dom är så enkla, alltid glada, kramiga och uppskattar allt!
 
(Bilder från äppelplockningen :P)
Beatrice 4 år


Grayson 2 år



Bea med pippiboken som hon fick av mig. Hon blev jatte glad och vill att jag ska läsa den varje kväll!
Hon är sa söt! Hon fick även lillagubben hästen som hon sover med varje kväll och hade med sig till
skolan idag! Det roliga ar att hon verkligen kallar honom for lillagubben också! haha hon går även omkring
och nynnar pippisången hela tiden :P och så har hon lärt sig den första meningen i sången på svenska ;)


Idag mandag 4/10 var det forsta dagen som jag har varit ensam med Grayson. Det har gatt jatte bra :) Imorse var jag tidigt uppe och irrade omkring med cykeln och kartan for att hitta childrens book store dar dom skulle ha lasstund. Vet inte hur manga olika gator jag cyklade pa men tiiillslut kom jag fram och jag fattar inte hur det gick till for jag var verkligen lost! sen cyklade jag en ny vag tillbaka och hamtade Grayson. cyklade ytterligare en ny vag dit och sedan en ny vag hem. blev lika forvanad varje gang jag kom tillbaka till huset! haha Det fula är att jag alltid letar efter huset som ligger mittemot vårt för det är det enda jag känner igen haha men nu efter några turer så känner jag även igen vårt hus ;) just det ja! haha jag visste att jag var skiitnära vårt hus men jag kunde bara inte hitta det, så ser jag en dam med en barnvagn som var typ 3m ifrån mig. Så jag rullade dit och tänkte fråga henne om vägen och precis då vänder damen sig om och så ser jag att damen är Graysons farmor! och barnet i barnvagnen är Grayson! och vägen dom stod på var vår uppfart!!!!! hahah piiinsamt om jag hade hunnit öppna munnen innan hon hann vända sig om! hahaha!

Det var en liten konstig bokhandel maste jag saga, det gick omkring levande djur inne i affaren! jag blev skit radd nar det hoppade upp en slags höna pa mig och Grayson nar vi satt och laste men det var visst helt normalt for alla ungar satt och laste bocker med alla mojliga konstiga djur :S inget vi gor i sverige direkt :S








En låång väntan!

Nej... nästa gång jag skriver var INTE på planet! nu är klockan 20:30 och planet skulle ha lyft för 10 min sedan.. Det stod att de hade bytt gate så jag gick till den nya gaten. Där satt jag vääldigt länge och det kom mer och mer folk, 90% indier. ALLA 50+ hade en magtröja?! och en slags sarong på sig. Sedan kom flygvärdinnorna som hade indiska flygvärdinnesaronger på sig?! Trodde seriöst jag var på väg till indien :S  

klockan slog 20:20 och jag ställde mig i kön (ensam vit) och precis när jag ska lämna fram min biljett ropar dom upp i högtalarna att alla som ska till MN ska gå till gate A2, ytterligare en ny gate alltså. Sedan ropar dom även upp att planet är försenat till 22:30 ist för 20:20!!!! Jaaaamen jiiiipppppi! Har ju inte redan suttit på den här flygplatsen hela dagen! jag skulle vart framme i MN vid den tiden! Nar klockan slog 22:30 ropade dem upp att vi skulle byta gate igen och att planet nu inte kommer att ga fors 01:00...kan säga att jag har lärt mig varenda låt på min mp3 nu....

Väl på planet till minneapolis kan man säga att jag var sjuukt trött! Det hade vart ytterligare ett dygn utan sömn, ville inte sova på flygplatsen eftersom jag var ensam med mitt bagage. Så det var inte förs på planet som jag kände att jag verkligen kunde slappna av och sova!

Jag kom bredvid en amerikans tjej som var i min ålder som skulle på ett bröllop här i minneapolis. Så fort planet lyfte kunde jag äntligen slappna av och sova!! men lika snabbt vaknade jag av ett groteskt spyyljud! då satt den amerikanska tjejen och spydde bredvid mig!! Kan säga att jag satt spänd som en gitarrsträng och tryckte mig så mycket jag bara kunde mot fönstret när hon under hela resan berättade hur illa hon mådde och hur jobbigt hon tyckte det var med turbulens!

Men men, väl framme i minneapolis ca 04:00 New yorks tid och 03:00 MN tid mötte Glynne upp mig (mamman till barnen) och vi åkte till huset :) jag har ett jätte fint stort rum med bäddsoffa, tv, skrivbord och det första jag såg när jag kom i i mitt rum var massa fina kort på min familj i sverige!! dom hade framkallat massa kort i olika storlekar och satt in dem i stora ramar och skrivit fina saker! och så hade dom gjort handavtryck på! såå sjukt gulligt! Blev typ helt rörd och ville bara börja störtlipa!! men kände inte att det var läge för det :P Det var även ett brev där från veronica (förra norska aupairen) där hon hade skrivit alla aupairers telefonummer och vart hon tyckte att jag skulle resa och sånt! jätte gulligt! Hon hade även lämnat en kasse med massa produkter som hon inte kunde ta med hem! skit bra hårprudukter från bed head och cliniderm och andra bodylotions som jag äälskar! :D hehe ni som känner mig vet hur galen jag är i body lotions :P

Första mötet med barnen :D
Jag kan säga att jag somnade på 1 sekund när jag la mig i sängen! Nästa morgon var jag uppe 07:30 och när jag precis hade hoppat ur duschen hör jag att någon är utanför dörren och säger (bea): But I wanna meet julia! och så hörde jag ett litet pip från Grayson, jag kastade på mig kläderna och gick ut och hälsade på dom! åhh dom var såå sjuukt söta! och lite blyga förstås;) men det tog inte många minuter förrän dom släppte loss och lekte ;)

30 sep

Som jag kanske har sagt så har jag inte kunnat använda min dator eftersom den dog första dagen och så hade jag ju ingen adapter men då skrev jag i min fina dagbok som jag fick av louise och kim :)



Sen jag kom hit dog min dator, mobil och musik! så ett tips till alla blivande au pairer: Medtag adapter
I princip varje rast som vi har haft (känns som det blev färre och färre för varje dag) har jag sprungit runt och letat efter en adapter eller lånat ngn annans dator den lilla stunden som de andra inte skypade el bloggade själva :P

Men det mest irriterande av allt är nog att min mobil inte har någon teckning, har tex. försökt skicka ett sms till Christian i 45 min nu!

I alla fall, idag var det sista dagen här på orientation school. Kan säga att det är sjuukt skönt att slippa sitta på den där stolen som vi satt på i så många timmar!

Efter sista lektionen och alla hade apploderat klart blev det helt plötsligt världens panik! alla skulle ställa sig på olika ställen beroende på vilken flygplats eller tågstation och sånt man skulle till. Det skuklle tydligen göras snabbt och helt plötsligt stod jag med min resväska utanför en liten minibuss och fattade inte någonting! Och sen var jag påväg till flygplatsen! hann inte ens säga hej då till Kajsa och de andra tjejerna!

Blev avsläppt på J.F Kennedy airport i New york. Det är såå sjukt stora flygplatser här att man åker typ spårvagn mellan terminalerna! och jaa där stod jag och skulle försöka hitta min gate. Men det gick faktiskt jätte bra! Dock var jag några timmar förtidig för att ens kunna checka in så jag satte mig och skrev i min lilla dagbok ;) :

Nu har jag precis kommit fram till flygplatsen, och nu upptäckte jag precis brevet som jag fick av Linn kvällen innan jag åkte! :D:D:D åhh vad jag saknar henne! nu ska jag läsa det!




Åhh gud vad rörd jag precis blev! skulle kunna störtlipa just nu! om jag inte hade vart på en flygplats med miljoner människor runtomkring mig! det var även en liten hälsning från carro med i brevet också! guud såå gulligt!!! saknar er såå mycket! längtar tills jag får se er på skype!

Nu ska jag gå och checka in, nästa gång skriver jag nog på planet mot Minneapolis! :D



NYC

Kan bara säga att jag älskar New york! Går bara inte att beskriva känslan att vara mitt inne i New yorrk! vet inte hur jag ska beskriva allt som vi har sett! Jag och Kajsa gick runt med öppna munnar och bara glodde och klickade av miljontals av kort! Tror jag skriver smset som jag skickade till mam och pap när jag var där ist ;) :

Har precis sett frihetsgudinnan, vart 67 våningar upp i top of the rock, och när jag var i london köpte jag en stor planch med time square, idag har jag gått där! sett så många platser där olika filmer har spelats in att jag inte ens kommer ihåg vilka! sett världens största affär, stått vid the ground zero där world trade center en gång stod, central park, wall street och just nu när jag tittar ut genom bussfönstret ser jag the top of empire state building! :D det är gryymt här!!


Går inte att beskriva känslan att vara så högt upp! det var såå sjukt fint att titta ut över allt och se höga skyskrapor och ljus till horisonten! Bilderna är inte ens rättvisa det var såå sjukt mycket finare att stå där i verkligheten!


The Orientation school


GBG -> NY


04:30 åkte vi mot landvetter! Blev så glad att alla kunde följa med och säga hej då! På landvetter mötte jag upp Kajsa och två andra svenska tjejer Linnea och Kristin :) Sedan lyfte planet mot Finland där vi skulle byta flyg. Där mötte vi även upp en till svensk tjej, Annie. Efter några timmars väntan med kortspel och tjöt så satte vi oss på planet mot New York :D Har aldrig åkt med ett så stort plan förut! men det vaar en sjuukt jobbig resa. min röv känndes plattare än en plattfisk och jag var så sjukt otålig! fanns massa filmer och tvspel och sånt att välja bland men det var så svårt att höra vad dom sa för det mullrade så och texten var på finska?! Så hela resan satt jag iprincip och lyssade på musik och kollade på kartan på tvskärmen hur vi lååååångsamt förflyttade oss.. och när vi äntligen började närma oss new york så vänder planet helt plötsligt och börjar köra i en cirkel i nån timma?! så efter ca 10 timmar landade vi! :D:D:D:D


Sista kvällen i Sverige <3


RSS 2.0