Lilla snigel

Eftersom jag precis har vart så duktig och spunnit nu medan G och B sover så orkar jag tyvärr inte skriva här ;P hehe sorry men Bea bjuder på en liten sång ist! :)
.
.
.
Hahah vad tycker ni om mitt väldigt entusiastiska Heey i slutet då : P

Christmas Eve - 24 dec, Christmas Day - 25 dec

 

CHRISTMAS EVE

Här är julafton lite annorlunda än hemma i svealand. Här spelar det inte så jätte stor roll vem man firar med, om det är familjen eller med vänner. Beror väl mycket på var släkten befinner sig också, eftersom avstånden är så långa här..Vi var tillexempel hemma hos ett par vänner till Lorenzo och Glynne. Det var verkligen ett jätte mysigt hus med massor av juldekorationer och ljus! :). Käkade mat och sånt och i slutet blev det även lite dans på bordet ;P hehe det var en riktigt rolig kväll med världens godaste efterrätt! - frukt som vi doppade i varm choklad! Något som känns väldigt annorlunda mot hemma är att man får köra när man har druckit. Inte allt för mycket förstås men det är inte någon som säger nej tack jag kör och så är det överallt :P

.
På dagen var jag, Glynne och Bea i kyrkan och lyssnade på några som sjöng och en präst som snackade lite där var det jätte mycket julstämning! Jag har ju inte riktigt fått julkänslan här borta, trots att vi käkat svensk knäck, pepparkakor, ätit svenskt jul bord, lyssnat på julmusik, kollat lite greveholm, kollat på luciatåg, har ett avdentsljus och jag har dessutom en julgran i mitt rum?! och trots alla julljus och dekorationer på husen så känner jag fortfarande inte julen? fattar inte :S kan det vara att dom inte har adventsljusstakar  och stjärnor i fönstren? är det för att jag har blivit gammal? eller är det för att julen har sett exakt lika dan ut i 18 år för mig och helt plötsligt inte gör det längre ? hehe ja när jag tänker efter är det nog det sistnämda :P
.
I min almanacka står det DATORDAG på julafton = skype! :P  Nu det senaste dagarna innan jul har jag gått och tänkt på att jag faktiskt kommer fira jul själv i år.. självklart firar jag ju jul med den här familjen men jag menar den vanliga svenska julen och här firar dom ju egentligen den 25e...Jag kommer i håg för ngt år sedan när jag kollade på outsiders och dom filmade hemlösa och alkholister som bodde i sina husvagnar helt själva på jul.. Tyckte så synd om dom och det fanns inte ens i min fantasi att det skulle vara jag om något år.. hehe okej tar kanske i lite nu för i någon kall husvagn satt jag väl inte i direkt och ensam hemma var jag inte heller :P men jaa ni fattar ;)
.
Men det blev faktiskt en riktigt god jul för mig! Jag ställde klockan på 08:00 duschade, slängde på mig min minnesota t-shirt och en hoodtröjja och firade jul med släkten genom skype! :d Vi åt julmiddag, öppnade presenter, filmade och tog kort! :D Jag tog lite brunch ner till mitt rum och satt och åt med farmor, mormor och alla! haha sjukt fult måste jag säga! går inte riktigt att beskrivsa känslan.. Där satt jag vid bordet mellan jessica och peter, åt och pratade samtidigt som jag satt ensam i min källare på andra sidan jorden? haha :P Jag kände mig typ som en handikappad som satt i rullstol som alla var tvungna att flytta när man skulle gå någon annanstans :P När det var dags för paketöppning satte pappa mig på storbildstven ! haha har aldrig känt mig så uttittad när jag öppnat paket förut :P tur ingen hade skickat ngn hemlig och olämplig present till mig ;) haha
TACK FÖR ALLA FINA JULKORT, PAKET OCH PENGAR! Det har vart lika roligt varje gång att gå och kolla posten! :D
.
.
.
Mail from Santa :D
.
Jul hos familjen Martins haha :P
.
.
.
.
Dags att öppna farmors presenter :D Det var ansiktsprodukter från Weleda :D taaack farmoor ♡
.
Julskinkan ville till mig
.

GOD JUL

CHRISTMAS DAY

Christmas day är mer som vår julafton, då äter man julmiddag, och umgås med familjen. Man går upp tidigt på morgonen, vi bestämde mellan 07:00 och 08:00 :O ... Då har jultomten vart där på natten och lagt saker i din julstrumpa och under granen, om du vart snäll förstås, vilket jag naturligtvis alltid är.. Det är då alla sitter i sina väldigt snygga julpyjamasar sliter upp paketen och lyssnar på julmusik :D sen grejar man med sina presenter hela dagen :)
TACK för alla fina presenter Glynne, Lorenzo, Bea och Grayson!
.

.
Lite presenter som tomten julia la under granen när alla låg och sov..

.

.
Bea med sin Rapunsell barbiedocka som hon fick av mig haha ;)

.
Här är min lille julgran.. men tror jag glömde att pynta den ? :P

.
Här hänger den så fint och väntar..Visst är den söt? Fick den :D Alla har en varsin som egentligen ska hänga där uppe men jag kände inte för det just nu, ville ju ha ett snyggt kort ;)
På tal om kort håller jag just nu på att framkalla kort som jag ska sätta in i ramarna :D

.
Nu ska jag dammsuga! Får ju finbesök snaart ;) ...puss på er!

 


23 december

(Det här inlägget skrev jag den 23e bara att jag inte hann lägga in bilder så jag gör det nu och publicerar det ;) )
Kände att det kanske var dags nu när till och med Lorenzo (värdpappan) (som jag träffar varje dag) undrar vad som har hänt med min uppdatering hahh då är det illa :P
.
Jaa då har snart ytterligare en vecka passerat.. Vad händer Julia? Du var ju så duktig med uppdatering och allt ibörjan?! Kan ju säga som så att min plan från förra fredagen att sova så länge jag bara orkade funkade fint! Vaknade 09:00 som jag gör varje morgon (någon konstig vana jag fått in?) somnade om till 12:00, tog en paus från sovandet och käkade frulle, gick och la mig igen, satte på spotify på högsta volym med Carola - Oh helga natt, somnade om, men vaknade ibland när kära Carola tog i med sina högre toner så hela taket lyfte! sov till 15:00 och snoozade en timma och sen fick jag lite ont i kroppen för jag legat så länge så hade inget annat väl än att gå upp. ja livet är hårt i bland..
.
Ja, då har man även hunnit bli 19 också... My Golden B- day som dom kallar det här :P - 19 år den 19:e ;)
humm..
19 år den 19 december och är född 1991, många ettor och nior i år..
.
Ja, det kändes väl i princip som vilken dag som helst - för här är ju livet en fest alla dagar ;) Njuter varje dag av att jag har tagit studenten och hur otroligt bekvämt och roligt liv man nu lever! Kommer aldrig glömma hur man släpade sig upp på mornarna för att ta sig till skolan och lyssna på Annettes historia tjöt och sitta kvar till 17:00 för att gå på dubbel matte D lektion..
.
Vill säga ett STORT TACK till bästa värdfamiljen som hade gjort en jättefin sverige tårta med CHOKLAD och jätte god middag och gav mig riktiga uggs :D och skrivit så fint på ett kort och även Bea som ritat teckningar och också skrivit så gulligt till mig! Och dessutom kommer martina in och överraskar mig med en kladdkaka och presenter! Det var en leave-in Conditioner från BED HEAD, TIGI :D:D precis vad mitt risiga hår behöver! Även mörk choklad! :D och dessutom ett jätte gulligt kort med bilder på oss på! TAACK GOE ! :D Martina stannade även och käkade middag med oss :) och senare kom även Emelie hit :D fick presentkort från Target och läppglans från victoria's secret :D Så nu kommer hela jag lukta exotiska frukter! :D ;) Vissa andra gottar sig ju just nu i Californien och Florida! ;) Men er får jag förhoppningsvis träffa på nyår :)
.
Påtal om Californien.. Vet ni vad jag, Emelie och Martina har gjort? :D.... BOKAT FLYGBILJETTER TILL SAN DIEGO!!! :D:D:D:D:D:D glääädje!!
.
Emelie kände några i sverige som har flyttat till Californien för att utbilda sig till piloter där! :O Så dom är ett gäng som delar ett hus som vi ska bo i :) Så den 3 februari draaar vi :D och kommer hem den 7:e :) gööött !!
.
Jag upptäckte även idag några gamla kommentarer och frågor som jag inte har sett som jag kan passa på att svara nu :P
.
Postat av: Mathilda
Tack så mycket! Kul att du är au pair. Din blogg verkar jättebra. Du tar jättefina bilder. Älskar din header och bilderna från stranden. Vad använder du för kamera för att få såna fina bilder på stranden. De när de är lite gula om du förstår vad jag menar? :) Ha det så bra i USA och njut av en Amerikansk jul! Kram
2010-12-18 @ 18:42:17 
URL:
http://mathildaaupair.blogg.se/
.
Postat av: smashitup/ Malin
SJUKT fina bilder julia! Undrar vad för photo grej du har? Om du förstår vad jag menar? Hur du får så fint ljus som du fick på barnen,stranden? 
Kram
2010-12-08 @ 16:52:31
.
SVAR :
Vad kul att ni gillar mina foton från Avalon! :D (ni kan se dom här) Kameran jag använder är en systemkamera och heter Nikon D3000. Jag redigerar bilderna i ett program som heter iPhoto, som ingick när jag köpte min dator som är en MacBook Pro. De gula bilderna tror jag att jag blandade lite mellan sepia, boost color och fade color:) Och headern gjorde jag i ett program som heter iWork som jag köpte till :) det är typ som word fast för mac :) Kraam :)
.
.
.
.
Börjar få mig en liten samling nu :D
.
Här är några av födelsedagskorten som ni där hemma skickade till mig! taack!
.
I would also like to say a big thank you to Gretchen and David for the presents! Gretchen har stickat vantar och en halsduk till mig! :) (barnens mormor och morfar som vi hälsade på i Avalon)
.
Jag & Martina tog även en liten promenad till sjön :)
.
.
Är så glad att jag hade turen att få bo granne med Martina! Vet inte vad jag skulle gjort utan henne här! För det första att hon är svensk, också en au pair, bor så nära och dessutom en person man alltid har kul med och verkligen kan prata om allt med! Du är så goo martini!! :D

Fredag igen? Vart tog denna veckan vägen?

Tänkte att jag kan passa på att slänga in ett litet inlägg nu när ni har vart då söta med alla kommentarer :D
.
Just nu sitter vi hemma hos Martina i hennes svarta soffa med varsin dator i knät, käkar svenk knäck och pepparkakor med Greveholm i bakgrunden och njuter av att jag har en ledig fredag i morgon! gööött. Det enda jag har planerat är att sova så länge jag bara orkar :) haha gud!  Mamman i greveholm är ju bara för bra! Skrattar bara jag ser henne!
.
Idag har jag vart hemma och myst med Grayson han har kommit in i en puss och kram period så gulli är han! Och så fort man säger till han om han gör något fel ger han mig världens kram precis som att han verkligen säger förlåt! Så g oo! Man vill ju bara äta upp han när han är så gossi! :P
.
Klockan två åkte vi och hämtade upp Bea från skolan och åkte ner till Down Town till Glynnes kontor och sen vidare till Lorenzos kontor där det var ett slags famlijeparty eller vad dom kallade det.. Man kunde dekorera sina egna kakor med massa frosting och allt vad det nu fanns, ta kort med jultomten, undrar just hur många kort med jultomten vi har nu? teckningtävlig och så var det en jättesöt barnkör som bl.a sjöng känn en doft av kärleken, haha tänker på dig Jessica när jag hör den låten, vrf är det bara vi som vet ;)
.
Nu ska jag skriva mål för 2011... Vad konstigt att det redan är 2011 snart?! Hur snabbt gick inte detta året då? Livet bara blåser i väg!? Kommer inte vilja säga hej då till 2010! det har nog seriöst vart det bästa året i mitt liv! :D:D har haft så otroligt kul!!! :D hoppas ni har det bra där hemma! Och tycker det är så kul med alla era kommentarer! puss på er!
.
Här sitter vi och dekorerar våra kakor :P
.
.
.

Swedish weekend!

Jag vet.. Har vart rutten när det gäller uppdetering.. Men det är så mycket roligare att leva livet än att skriva om det :P men man kan ju försöka göra både och förstås..
.
så förbered er på ett långt inlägg :P
.
Helgen började med en ledig fredag! Gött. Tog bussen ner till down town till university of minnesota där jag mötte upp Tinde, Emelie och massa amerikanska studenter som studerar svenska :P Det var nämligen swedish coffee hour! haha dom är så söta när dom verkligen anstränger sig och pratar svenska! Och sjukt duktiga måste jag säga att dom är!
.
Sen mötte vi upp Tindes date ;) käkade thai, jag åkte vidare till Glynnes kontor där Grayson hade vart på childcare (där han är när jag inte jobbar) vi tre åkte vidare till Beas skola där hon skulle ha julshow! Bea går i en fransk skola där dom bara pratar franska så jag fattade ju inte ett skit vad pjäsen handlade om men guud så gulligt det var när dom sjöng och sa sina repliker! Man har ju sett så många amerikanska filmer när barnen alltid har julpjäser och är utkädda och sånt! Dom var ju bara för söta! :) Direkt när pjäsen var slut hämtade Tinde, Emelie och Martina upp mig på skolan och så bar det i väg till IKEA där det var SVENSKT JULBORD!!!! Det var första gången för mig på ikea här!
.
Det första jag såg var den stora svenska flaggan som vajjade utanför! haha :P Och bara lukten inne på ikea gjorde att jag bara ville ställa mig och hoppa av glädje!! Det kändes såå sverige! Precis samma saker som hemma! Samma möbler doftljus allt!! åhh!! kändes som jag var i sverige! Det var en kör eller orkester eller vad man nu kallar det som stod och spelade fiol och dansade! Det fanns allt man kan tänka sig som finns på det svenska julbordet! Röbetsallad, köttbullar, knäckebröd, julskinska, ägghalvor, prinskorvar och hur mycket som helst! Kan säga att så mätta som vi var när vi gick eller snarare rullade där i från har vi nog aldrig varit! haha helt sjukt!
.
Vi hann även springa igenom doftljusavdelningen innan dom stängde! Jag hittade dom äppleljusen som vi har i vårt vardagsrum där hemma i sverige! Tänkte så mycket på min soffa och lilla ebba (min hund) som alltid ligger och sover i den! naturligtvis var jag tvungen att köpa med dom hem! hittade även ett doftljus som jag har i mitt rum hemma i sverige så det fick också följa med! plus mitt påslakan som jag sov i sista natten i sverige! och jaa.. det fick också följa med hem.. hehe allt för att få lite sverige känslor! ;)
.
Det är inte det att jag inte gillar det amerikanska, älskar förnyelser och allt sånt men man blir bara såå glad när man ser svenska saker eller träffar någon svensk här! Det var såå länge sedan man kände det svenska liksom som man vanligtvis har haft i sin vardag varje dag! Ni vet när man har vart utomlands och ätit helt annan mat i en eller två veckor.. då brukar man känna, guud vad skönt det ska bli att komma hem och sova i sin egen säng och äta riktig frukost och höra svenska! På en vecka fick jag ett nytt liv. Jag bodde hemma med min mor, far och hund, en syrra som jag kunde åka och hälsa på och prata med när som helst, alla mina kompisar, min vardag, allt.. Aldrig i hela mitt liv tvättat, lagat mat, aldrig vart med barn längre än en dag mm. Och så flyttade jag till ett land jag aldrig hade befunnit mig i, nytt språk, ny mat, nytt rum, ny bil, nya kompisar, ny familj, ny vardag med nya vanor INGET är som hemma! Det känns så konstigt men samtidigt så kul! :S  A märker att jag flyger i väg här lite i mitt skrivande, det jag skulle komma fram till var väl egentligen att det är drf det känns så otroligt skönt att kunna få chansen att få en gnutta känsla av sin gamla vardag, och Sverige! :) TACK Ingvar Kamprad ;) :D
Kvällen slutade i allafall med film och övernattning hos mig! :)
.
Jag försöker lära mig äta med kinapinnar, gick väl sådär..
.
Beas julshow
.
Här står dom förväntansfulla i kön ;)

.
.
.
Martina och Emelie var nöjda!
.
Jag var också nöjd när jag fick min efterlängtade knäckemacka ;D
.
Njuter av min första tugga ;)
.
Tinde gillar bara russina i lussebullen?
.
Och nej mamma och pappa jag åt inte upp allt... ni kan va lugna..
.
.
Lördag:
Var det snöstorm! Varje gång vi har något planerat kommer detta oväder! Vi hade fått biljetter till ett svenskt luciatåg som skulle vara i en kyrka. Det var Martinas släkting som bor här i Minneapolis som hade fixat dom till oss! Vi var bara tvungna att åka dit!! Inte kunde vi väl missa ett svenskt luciatåg! Vi grävde fram bilen under snön och gav oss i väg med dunkande musik och kartan i högsta hugg ut på de oplogade vägarna... Det är verkligen helt sjukt hur vägarna ser ut här när det snöar! Det finns liksom inga riktiga plogar? Man kör i hög snö liksom? De plogar som finns tar bara absolut de nödvändigasete vägarna.. Men efter en lång tur till ingenstans kom vi fram till en kyrka. Det var så otroligt mysigt där! Vilken stämning det var! Det var en jätte gammal otroligt söt tant som välkomnade oss och visade vägen där luciatåget skulle vara. Kan säga att när vi kom in där i det lilla rummet i källaren eller vad det nu var fick vi alla hålla oss för att inte börja störtlipa Där stod dom och sjöng på svenska natten går tunga fjät med massa tända ljus och svenska saker! Dom hade gjort det så fint och anstärngt sig så my cket! Det värsta var ju när dom små barnen kom in och sjöng pepparkakeland! Har aldrig tidigare fått tårar i ögonen när någon unge har sjungit men det här var ju bara föör gulligt! Det var en liten tjej som till och med sjöng solo in för alla hon kan inte vart mer än fem sex år! Guuud så söta dom var! kände mig som en riktig mormor som satt där och kollade på sitt barnbarn eller ngt! hahaha
.
Efteråt kom massa fram och pratade med oss och visade sina svenska skills och berättade om deras svenska historier sedan typ 100 år tillbaka :P Blev faktiskt riktigt imponerad av en urgammal dam som hade studerat svenska i sina unga år, hon var hur grym som helst! :O .. Vägen hem var lika stort äventyr som dit, vart man än tittade var det bilar i diket, alla stod med skyfflar och skottade sig fram, snön fortsatte att yra ner, och allt var bara allmänt kaos..
.
På vägen hem svängde vi förbi Target för att köpa lite taccogrejer, vi var iprincip de enda kunderna och han som jobbade där tyckte typ att vi var helt dummai huvudet som hade åkt dit för lite taccos skull.. Men vad gör man inte för taccos liksom? Påvägen hem från Target plockar Tinde upp en stackars man på vägen mitt i all snö..? Hon kände tydligen för att göra en god gärning..?.. Bara Tinde Trogen som får för sig sånt :P Där satt vi alla nu med ytterligare en person intryckta i bilen med fläkten på max, massa filtar, mössor, vantar, kartor och alla hundratjugoelva leksaker och gossedjur lilla Peter (tindes värdbarn på 13 år med speciall needs) tydligen inte klarar sig utan... Men vi hade det bra! Fick 20 dollar i dricks så vi gick på plus om man säger så! haha :P Det blev att hyra ytterligare en film på redbox för 7 spänn, taccomys och ytterligare en övernatting hos mig :D
.
.
.
.
Ja det var dessa små söta barn som gjorde att lilla julia blev alldeles tårögd...
.
.
.
.

.
Man kunde även köpa lite svenska saker, funderade på mössan/hjälmen ett tag men nääe..kanske inte..
.
.
.
En limousine som hade det lite jobbigt...
.
Martini
.
Jag fick bli kartläsaren..
.
.
.
.
.
Det gick lite trögt för oss också..

.
.
.
Något som är väldigt amerikanskt är att gå i pyjamas överallt på kvällarna..? Vi vill ju inte vara sämre så nu har även vi det.. så nu känner vi oss jätte amerikanska.. ;D
.
Här ser ni mig i mina snowflakes pyjama pants, tyckte dom passade bra..
.
.
Tinde Martina och Emelie utmattade efter en lång dag ute i snön! :P
.
Söndag:
Startades med att gräva sig igenom den meterhöga snön till huset bredvid - Martinas .. Emelie och Tinde var tvungna att åka hem eftersom dom skulle jobba.. Jag och Martina drog till med en riktig amerikansk pannkaksfrukost med jordnötssmör och sirap! Jag vet.. inget man ens skulle föreställa sig att stoppa i munnen hemma i sverige men guud så gott det äärr! Där satt vi i princip halva dagen och pratade om livet och framtiden och allt vad man kan tänka sig! haha typiskt mig och martina som aldrig kan sluta planera och tänka :P Sen var det au pair träff som stod på schemat! Det var Martinas organisation som tydligen skulle ha knytkalas! Så det blev kladdkakebakning på högnivå med julmusik i högtalarna! :D
.
Vadå nää den här julgranen är inte amerikansk ...
.
.
.
.
Jag passar på att önska mig några saker...
.
Den här veckan har bestått av jobb och myskvällar! Ytterligare en dag på underbara IKEA där vi käkade swedish meatballs! vi fick extra mkt lingonsylt för att vi var svenskar ;D  Måste bara säga att jag ÄLSKAR swedish market som som dom har därt! MASSA go svensk mat! Jag hade 2 min på mig att shoppa loss där innan dom stängde så jag slängde på mig Ballerinakex, svensk mörk choklad, röbettor?! trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle få för mig att köpa sket dyra röbettor när det fanns så mycket annat gott! men jag mååste ha röbetssallad på julbordet med knäkebröd och köttbullar annars går det inte...Ska leta upp ett recept på internet tänkte jag ;)
.
.
.
Såg att jag hade fått en kommentar av en tjej som hette Anna som skrev:
.
Hej! jag funderar på att åka iväg som aupair nästa sommar, vilken förening är bäst?:) är språket jättesvårt ? och ha du nångång ångrat dig?:P
.
Tänkte att jag kunde vara lite snäll så här vid jul och skriva svaret här så andra också kan få lite nytta :D
.
SVAR: Jag tycker absolut att du ska åka med SI - Skandinaviska institutet/ au pair in america som den också kallas. Jag har jämfört hur många program som helst och jag är jätte nöjd med mitt val! Ansökan är väldigt smidig om man jämför med många andra program. Hela ansökan gör man i princip online och har man några frågor är det bara att maila eller ringa dom och så får man svar på direkten! Jag tycker även att det är en stor fördel att det är värdfamiljen som hör av sig till dig om dom är intresserade, i vissa program är det ett "matching kontor" som sitter och matchar au pairer med familjer genom att läsa ansökningen och ser tex. att man har samma intressen och sånt men det är inte rikigt så det funkar att hitta den rätta familjen enligt mig..
.
Språket är absolut inget problem man kommer in i det jätte snabbt! Det är heelt annorlunda än engelskalektionerna i gymnasiet om man säger så.. :P Kommer i håg de tre första dagarna när man gick upp på morgonen och man inte riktigt hade ställt om sig till engelska än och helt plötsligt var tvungen att snacka engelska.. :P Jag som knappt kan snacka svenska på morgonen så död som jag är :P Man kom liksom inte på orden i bland men då slängde man bara in det svenska med lite engelskt uttal så blev det bra ;) haha .. Måste även säga att man kände sig ganska blåst i bland.. Elelr dom måste tro att man är det i allfall när dom ber en göra ngt som dom äter typ varje dag som är jätte lätt för dom medans jag aldrig har sett den ingrediensen i hela mitt liv... elelr att bara få rätt mängd av allt, dom har ju helt andra mått här. och även hastigheter och allt dom har ju mph ist för km/h aa. svårt att förklara men sånt som man skulle klara av hur lätt som helst i sverige blir helt plötsligt jätte komplicerat här.. men detta var bara i början som tur är! nu har jag kommit in i allt och vet hur allt fungerar :) Väldigt vad långt mitt svar blev då.. vet inte riktigt vad jag har babblat om nu men hoppas du fick svar på det du frågade i allfall :P Och nej, jag har aldrig ångrat att jag åkte däremot hade jag verkligen ångrat mig om jag inte åkte!
.
Vill även säga ett STORT GRATTIS till min underbara CARRO och EMELIE som fyllde år den 9 december! Då är det bara jag kvar då :P
.
Nu är det nog dags att sova för min del tror jag.. puuuss

Bästa helgen på länge!

Vet att jag vart skit kass på uppdateringen här men har inte riktigt hunnit och orkat :P Men ska försöka förbättra mig! Vet själv hur tråkigt det är att komma in på en blogg som aldrig uppdateras! ;)
.
Jag kan ju börja att säga som så att det har vart den roligaste helgen på länge!!
.
FREDAG:
Blev det världens snöoväder! Det tog en timma att hämta Bea från skolan! Jag Emelie och Martina skulle gå på en NHL-match Minnesota Wilds - Calgary Flames! För er som kan lika lite som jag om sporter så är det hockey vi pratar om :P Det var Emelies världföräldrar som hade gett henne 3 biljetter och då bjöd hon med mig och Martina! :D Blev verkligen jätte glad för det är ju inga billiga biljetter direkt!
.
Matchen började 19:00 i St. Paul (grannstaden) och jag slutade 17:30 och bussen skulle gå 17:40 så jag var sjukt stressad när jag satt där i köerna och snön vräkte ner och inte kunde göra ett piss, men jag, Bea och Grayson satt och sjöng silent night och jingle bells... Men jag hann med bussen och vi kom till slut fram St. Paul där matchen var och jag kan bara säga att det var grymt!! vilken stämning det var! Som jag sa är jag sjukt ointresserad av sporter men sedan jag kom till USA har jag faktiskt börjat gilla det! Det är en heeelt annan grej här med sporter och sånt! Dom går verkligen in för det!!
.
På kvällen hämtade snälla Tinde oss som hade varit på class i Minneapolis. Tanken var att vi skulle dra ut efter matchen men vädret var ju helt galet och så kom vi hem runt 12 så det kändes inte som så stor ide.. Så det blev att Tinde sov här :)...
.
Bäldärna frann fästen vill ja intä della me maj har på bloggen, tror dom e litte for groova for att viisa for hela barrnens sleckt... :P Ni soom vill see får kolla inn deen sidan som allla har over hella världen.. den bååa som borjar pa f ock sluttar på kå ;) hehe
.
Påväg till Hockeyn :D Martina och Emelie
.
.
.
.
Jag Martina och Emelie
.
LÖRDAG - SÖNDAG
Kl. 10:00 var det frukost med jultomten som gällde! Jag, ungarna, Glynne och Lorenzo åkte till ett jäätte fint stort hus där dom hade dukat upp världens frukostbufee med pannkakor, alla möjliga bär och fruktrer, juice och bröd, omelett och ja vet inte allt vad det var! Det var längesedan det var så gott med frukost! vi träffade tomten, tog kort, barnen sjöng julsånger med tomten och sen drog vi hem.
.
Jag lärde mig att tanka bilen, träffade Emelie och Martina, vi drog till en stor scrapbooking affär där vi shoppade loss! sedan vidare till Cheesecake factory där vi käkade middag och sedan en cheesecake såklart ;) drog hem, jobbade sedan till 23:00, de andra väntade hos Martina och direkt efter jag slutat åkte vi ner två bilar mot little canada som jag tror det hette. Det skulle nämligen vara ett house party där, det var en som fyllde år.
.
Kan säga att det var PRECIS som på film! Jag tyckte förra house partyt jag var på var som på film med då ska vi inte snacka om detta! det var vekligen grrymt kul! Dom bodde i ett stort trevåningshus och hela huset var fullt med folk! Även föräldrarna var där och skakade rumpa och hånglade som aldrig förr haha! Dom var så sköna!! Vi sovöver där och det sov folk precis överallt! I sängar, soffor, stolar, golvet, vissa la sig aldrig, ja det var folk precis överallt! Tror jag somnade 07:00.. 3 timmar senare körde Jim oss hela vägen till Minneapolis! så snällt (Jim är han som vi var på fest hos förra gången) :)
.
Amerikanare är så trevliga och sociala! Hemma i sverige snackar alla med dom man känner och är ganska dryga och blyga måste jag säga :P Man orkar inte snacka i onödan i allafall :P här är det verkligen motsatsen!
.
Vi fastnade i Down town inne på starbucks och käkade frulle i några timmar :P sen tog vi bussen hem,( ett bankkort och en tröja fattigre) och hade advents mys hos mig! Dom hade klätt granen och tagit fram allt julpynt och sånt när vi kom och jag Martina och Emelie tände ljus och mös! Sen på kvällen åkte Emelie hem och jag och Martina gick ut och käkade på en av våra favorit restauranger! Att gå ut och käka har blivit en vardag här.. Vi kom i mjukisbrallor, flis och kängor, sminket var kvar från festen och ja vi var allmänt döda... Sen staplade vi bort oss till bion och såg en film som jag heelt har glömt bort vad den hette och handlade om?! illa, tror det var ngn romantisk film.. måste vart jäkligt död! haha måndag blev det jobb och lika så idag! i dag måste jag göra lite ärenden efter jobbet och sen blir det starbucksmys med Martina och en annan au pair som jag inte heller kommer ihåg namnet på? pinsamt.. jag får fråga martina.. nu måste jag väcka G! puusss på er!
.
.
.
.
.
Har for ni en litten skymt i allaffal :P
.
Nattamat finns det gott om på house partyn i usa! hahaha
Emelie , Martina och jag
.
Har ju även glömt att säga att jag fått paket från sverige!! :D:D
.
Det var ett aventsljus! från mor och far! Vi har haft ett varje jul och nu när varken jag eller
syrran bor hemma så har mamma skickat ett var sitt till oss! och så har dom ett där hemma.
Jessica i GBG, dom i Uddevalla och jag i Minneapolis!
älskar dom ljusen! TACK MAMMI OCH PAPPI!! kom precis i tid till första december!
.
Köpte även ett litet ljus på target :P Älskar tända ljus! speciellt nu när det är december och så mörkt ute! :D
.
Nu hoppar jag lite mellan bilderna men de tre första är i från början av december och första advent och nedan är andra advent..(för er som e lite tröga och inte fattar det på ljusen nedan) ;)
.
Julmys med Martina och Emelie.

.
Vet att Louise ville ha lite bilder från mitt rum och sånt så här kommer det! ;) Allt för dig vettu ! ;)
.
Dock brukar det inte riktigt se ut så här med bäddsoffan ute och bordet framför spisen och så men det var vid detta tillfället jag hade kameran såå ja ni fattar.. hehe :P
.
Här sitter Martini i min bäddsoffa och scrapbookar och känner sig jätte pigg :)

.
Emelie var också ganska pigg ;)
.

.

.
Jag hann aldrig skriva klart det här inlägget medan G sov så jag fortsatte nu efter jag vart på starbucks med Martina och den där andra au pairen som jag inte kom i håg namnet på, det var Laura hon hette.. Bra att jag skriver upp det här i fall jag skulle få problem nästa gång.
.
När jag kom hem där i från ser jag att jag fått ett paket från sverige!! :D:D åhh blir alltid lika glad! det kan göra hela min dag att få ngt från er där hemma i sverge! Oavsätt om det är ett litet brev, vykort eller paket! äällsakar det!! det är det bästa som finns med överraskningar!!!
.

.
Thomas Sabo smycken :D :D såg på kortet att det var till min födelsedag så jag väntar att öppna tills den 19 december ;) Spännande! kan tänka mig att det är någon burlock !! :D undra vilken!! Hade seriöst helt glömt bort att det är nästa vecka jag fyller år?! hur snabbt gick inte det då?!?! fattar ingenting :S.

.
Har massa videos också men det tar jag en annan dag, för nu ska jag ta och bädda ner mig i sängen och lyssna på lite musik! pusss !

.

Just det ja! Louise frågade om jag kunde lägga upp lite bilder på huset bilen och hur det ser ut runt omkring där jag bor och så! vet att det var en anonym som också frågade det för ett bra tag sedan men hade helt glömt bort det! Grejen är den att här i USA är dom ju så noga med integritet och sånt så så jätte mycket kan jag nog tyvärr inte visa :/ men lite ska jag allt kunna kunna ta kort på och slänga upp här :) några andra önskemål någon har? Jag tycker det är jätte roligt med frågor så det är bara att fråga på vad ni vill så svarar jag ;)
.
När jag själv var hemma i sverige och läste au pair bloggar var det massa saker jag undrade men nu har jag typ glömt bort allt! Och nu är ju allt en vardag för mig här så man reagerar inte på så mkt längre :P Märker att jag är väldigt trött just nu på min skrift.. vet inte riktigt vad jag skriver.. :S :P
.
Detta är tex. en helt normal middag för barnen här i usa....Bea besällde den på hotellet...

Fortsättning med bilder från New York..

Vi var på ett barnmuseum där vi träffade tomte nr 2..
.
.
.
.
.
Sedan bar det iväg mot NYC.. Här ser ni Time square
.
Familjen Bassi
.
Glynne barnen och jag
.
.
.
En jordgubbe kostade ca 50 kr :O! så det fick räcka med en : P
.
.
.
.
Snögg polisbil
.
.
Vi var på en restaurang som hette mars. Man åkte en "rymdraket" dit :P den var under marken så det fanns inga fönter eller ngt.. riktigt fräkt faktiskt hehe :P
.
.
.
.
.
.
.
Vi var vid rockefeller center där dom grejade för fullt med juldekorationer, skridskobana och den omtalade granen! men vi kom en dag för tidigt för det var nästa dag dom skulle tända den! (den ser ganska mkt mindre ut än var den var i vekligheten)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
NÄ fy.. kände att det var otroligt tråkiga bilder jag tagit från New York så jag tror jag stoppar här :P
Ska för bättra mig! :P

En heel del!

Jaa vet att det har varit sjukt dåligt med uppdatering här :P men har vart så mycket annat runt omkring mig med resan och allt och har tänkt väldigt mycket på er där hemma nu när juletiden börjar och man träffar barnens släkt med mormor och morfar och alla! Man saknar så sin egen familj och släkt då! så har längtat hem en smula,, men bara en SMULA för just nu känner jag att jag är låångt ifrån klar med USA! Det är såå sjukt mycket jag vill hinna med i mitt liv och det känns redan som jag börjar bli gammal! fyller ju faktiskt 19 år om vad blir det?.. 17 dagar?! haha ;) decemberbarn som jag alltid har varit, och i alla år fått höra hur synd det är om mig.. :P men just nu känns det ganska bra att fylla sent ;)
.
Skrev precis världens längsta inlägg som tog mig ca 20 min att skriva.. upptäckte att det bara handlade om hur jag hade transporterat mig mellan alla ställen.. Och det hade vart alldeles för komplicerat för er att förstå ;) så jag tog bort det :P men som en samanfatting kan jag säga att ja på mindre än en vecka har transporterat mig iprincip varenda transportmedel som finns... Flyg, tåg, tunnelbana, buss, båt, bil, hyrbil, taxi :P
.
För er som inte har hängt med har jag alltså Från den 22 - 30 november befunnit mig i New york och New jersey..
.
Blir lite för mycket att samanfatta allt som jag inte har hunnit skriva här så jag slänger upp lite bilder och så kör jag på och uppdaterar så mkt jag kan om dagarna som kommer nu ist :)
.
Helgen är planerad med hockey, utgång, övernattning, frukost med jultomten, jobb (föräldrarna ska på en fest, jag ska ta hand om barnen fast på festen :P ) födelsedagsfest med carro genom skype ;), house party i st. paul, ytterligare en övernattning och sedan är det helt plötsligt måndag igen..
.
Nu ska jag lyssna på lite musik och borsta mina tänder .. så ni vet.. :P Föresten Välkommen till bloggen faster miriam!! nu tror jag hela släkten har hittat hit! :D och lika så barnens släkt! :) Massssa kramar till eeer!
.
.
.
.
Hemskt ledsen men internet segar något fruktansvärt just nu! Men jag kan försöka slänga upp bilderna imorgon när grayson har sin nap time :)
.

RSS 2.0